İSTANBUL / BÜYÜKÇEKMECE - Ruhi Sarıalp Spor Lisesi

Ruhi Sarıalp Spor Lisesi

Adres
ÇAKMAKLI MAH. MEMLEKET CAD. NO21 METRO MARKET ARKASI ÇAKMAKLI CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ BİNASI GİRİŞ KATI BÜYÜKÇEKMECE İSTANBUL
Vizyon
Okulumuzun amaçları doğrultusunda varmak istediği hedefler olarak tanımlayabileceğimiz vizyonumuz; Okulumuza; bölgesinde beden eğitimi ve spora üst düzeyde yetenekli öğrencileri kazandırarak spor alanındaki yetenekleri doğrultusunda temel bilgi ve becerileri edinmiş nitelikli bireyler olarak yetiştirmek, profesyonel daldaki hedeflerine ve de yüksek öğrenime ulaşabilmelerini sağlayarak geleceğe hazırlamaktır.Öğrencilerimizi; milletimizin milli, manevi, ahlaki ve kültürel değerlerini benimseyip koruyan, geliştiren; ailesine, vatanına, milletine hatta bütün insanlığa faydalı olacak, insan haklarına ve evrensel insani değerlere saygılı, gelişmiş bir karaktere ve kişiliğe sahip bireyler olarak yetiştirmektir.Diğer taraftan onları; Türkiye ve dünyayı tanıyan, bilgiye ulaşabilen, öğrenmeyi öğrenen, yapıcı, üretken, topluma karşı sorumluluk duyan, iletişim kurabilen, öz güven ve öz denetim duyguları gelişmiş değerli şahsiyetler olarak yetişmelerini sağlamaktır.
Misyon
Okulumuz “Ruhi Sarıalp Lisesi”nin varlık sebebi olarak tanımlayabileceğimiz misyonumuz; bölgemizi ve ülkemizi ulusal ve uluslararası spor müsabakaları ve organizasyonlarında başarıyla temsil edebilecek sporcular yetiştirerek Türk sporunu geliştirmektir. Sporla birlikte sportmenlik (fair play) ilkeleri olan; sevgi, dostluk, kardeşlik duygularının spor camiası ve toplum nezdinde benimsenmesini artırarak milli dayanışmayı güçlendirmek, beden eğitimi ve sporun tabana yayılmasını sağlayarak sağlıklı bir toplum oluşturmaktır.
Öğretim Şekli :Normal (Tam Gün)
Dolmuş-Halk Otobüsü
Yerleşim Yeri
ÇAKMAKLI MH.MEMLEKET CADDESİ NO:21 METRO MARKET ARKASI ÇAKMAKLI CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ GİRİŞ KATI - BÜYÜKÇEKMECE İSTANBUL